Het tentoonstellen van werken uit eigen collectie en bruiklenen is één van de kerntaken van musea. En ook op niet-museale locaties worden diverse tijdelijke exposities gehouden. Daarbij staat voor de organisatoren de zorg voor de kunstwerken centraal. Of het nu werken uit de eigen collectie of bruiklenen van binnen- of buitenlandse collega-musea of particuliere collecties betreft. Aon Fine Art biedt al decennia lang verzekeringsoplossingen aan de kunstwereld, van musea, organisatoren van tentoonstellingen, van private en corporate verzamelaars tot kunst- en antiekhandels, galeries en veilinghuizen.

Kostenbeheersing is een belangrijk aspect bij het organiseren van tentoonstellingen. Tegelijkertijd verlangen bruikleengevers maximale verzekeringsdekking. Dit vraagt specialistische kennis en ruime ervaring in het verzekeren van kunst.

De belangrijkste dekkingen

  • All risks-dekking, met een zeer beperkt aantal uitsluitingen
  • Ook waardevermindering na restauratie na schade standaard verzekerd
  • Verzekerd tijdens verblijf en transport
  • Premiereductie bij indemniteitsregelingen
  • Voor bruikleengevers: certificaten en duidelijke dekkingsinformatie
  • Internationaal geaccepteerde Aon-voorwaarden
  • Aon's internationale netwerk

Tijdens tentoonstellingen, maar ook daaraan voorafgaand en erna (tijdens de transporten) staan kunstwerken aan risico's bloot. Bezoekers kunnen onbedoeld of kwaadwillend schade toebrengen en deskundig vervoer is niet altijd een garantie op schadevrije ontvangst op de bestemming. Aon Fine Art's historie in het verzekeren van tentoonstellingen gaat terug tot 1926.

Vele Nederlandse en internationale musea en particuliere bruikleengevers zijn al jaren bekend en akkoord met de zekerheid die Aon Fine Art biedt. Van spijker tot spijker.

Het kan gebeuren dat aan uw collectie of bruiklenen schade ontstaat. Het is onze taak om in de afhandeling hiervan uw belangen optimaal te behartigen. Schade op het gebied van kunst vraagt zeer specialistische kennis. Aon Fine Art heeft hier jarenlange ervaring in.

Bij schade kunt u contact opnemen met onze specialist: