Kunst- en antiekhandelaren, galeries verzekerd, ook over drempels en grenzen

Uw passie voor kunst is de drijfveer in uw ondernemerschap.

Of u nu handelt of exposities organiseert in 'oude' of 'nieuwe' meesters, centraal staat de goede zorg die u aan kunstwerken besteedt. Toch staan de door u ingekochte of in consignatie genomen kunstwerken aan risico's bloot.

Dit vraagt om specifieke verzekering, afgestemd op uw wensen. Aon Fine Art biedt al decennia lang verzekeringsoplossingen aan de kunstwereld, van kunst- en antiekhandels, galeries en veilinghuizen tot musea, private en corporate verzamelaars.

De belangrijkste dekkingen

  • All risk-dekking, met een zeer beperkt aantal uitsluitingen
  • Oplossingen voor éénmalige transporten, beurzen en andere evenementen
  • Ook waardevermindering na restauratie na schade standaard verzekerd
  • Verzekerd tijdens verblijf en transport

Natuurlijk gaat u zorgvuldig om met uw handelsvoorraad en werken in consignatie. Maar als het op de veiling door u gekochte werk, na transport beschadigd bij u aankomt lijdt u financieel nadeel. En een onvoorzichtige bezoeker tijdens een internationale beurs die een object omstoot biedt wellicht geen verhaalsmogelijkheid.

Of dichter bij huis, een lekkage veroorzaakt waterschade op uw locatie. Als ondernemer heeft u behoefte aan een goede voorziening voor deze risico's. Bij Aon vindt u de verzekering die passend is voor uw ondernemen in kunst, ook over drempels en grenzen heen.

Het kan gebeuren dat aan uw collectie of bruiklenen schade ontstaat. Het is onze taak om in de afhandeling hiervan uw belangen optimaal te behartigen. Schade op het gebied van kunst vraagt zeer specialistische kennis. Aon Fine Art heeft hier jarenlange ervaring in.

Bij schade kunt u contact opnemen met onze specialist: